Sunday, March 13, 2011

Lagi bayi mati akibat tersedak susu di taska di Putrajaya...

Bayi 3 bulan mati tersedak susu di taska


MAZUIN (kanan) dan Mohd. Idzwan menunjukkan laporan polis yang dibuat
di Kuala Lumpur semalam. (gambar kecil) Nur Alia Maisara

KUALA LUMPUR - Kegembiraan sepasang suami isteri menimang cahaya mata sejak tiga bulan lalu berakhir sekelip mata apabila bayi mereka mati didakwa akibat tersedak susu di sebuah taman asuhan kanak-kanak (taska) di Presint 17, Putrajaya kelmarin.

Bayi perempuan berusia tiga bulan itu, Nur Alia Maisara Mohd. Idzwan (gambar kecil) yang baru diletakkan di taska tersebut sejak seminggu lalu disahkan meninggal dunia pada pukul 11.20 pagi.

Ibu bayi itu, Mazuin Mardzuki, 27, berkata, dia dan suami, Mohd. Idzwan Mohd. Yusuf, 29, menghantar anak tunggal mereka ke taska berhampiran rumah di Blok D, Presint 17 itu selepas dia habis pantang bersalin.

Kredit: KOSMO 13032011

Nota Hati: seriau bila dengar berita sebegini...


11 comments:

Cik Kamoo said...

macam2 hal skang nie! agaknye pengasuh memang leka...

Orchid said...

cik kamoo: tuh la..skg nih takut plak nk tinggalkan anak kt taska or pengasuh..

strawbery said...

huhuhu risau melanda...DAN2 cam nak amek cuti tanpa gaji jerk tunggu sampai BB dah pandai bejalan baru masuk keje..boleh gitu???,... tapi WANG amat diperlukan ..

Orchid said...

Strawbery: ha'ah nak cuti sampai bb berjalan yerr..baik ko sambung sampai anak masuk tadika terus..hehehehe
next ko harus cari bibik arr letak kt umah..sonang

Anonymous said...

sebelum kita menyalahkan sesiapa, eloklah diselidik dulu puncanya. Cerita yang saya perolehi, pada hari kejadian, pengasuh taska belum lagi memberi susu kepada baby ni(baby ni dihantar agak lewat ke taska oleh mak ayahnya).Buktinya botol susu yang dibekalkan oleh mak ayahnya masih penuh(susu badan).Dikatakan juga baby ni sememangnya menunjukkan kelainan (tidak sihat) sepanjang seminggu di taska tersebut kerana tidak menangis langsung walaupun semasa dimandikan.Nenek baby ni turut mengakuinya. JKM sedang menyiasat perkara ni.

Anonymous said...

post mortem melaporkan the baby's lung is full of milk : see star today. apa lagi mau cerita?..dah tau nak buka pusat jagaan, pegangla amanat ibubapa kanak2/baby baik2..ishh nauzubilah

Anonymous said...

memang la post mortem tu, tapi u tau ka baby tu mati pukul baper?u tau ka mak bapak baby tu antar anak dia ker taska pukul braper?(semua orang boleh baca berita) kalu dah lewat, dah tentu baby tu dah menyusu kat umah dulu. kalu u tak tau cerita sebenar better u tunggu jer keputusannya nanti.

Muhammad Iss said...

X btol ni.. Ibu ayah baby dh menang.. Mmg salah taska.. Jgn ckp klu x th..

Muhammad Iss said...

Sy baru baca komen ni.. Dh settle kes.. Mmg salah taska.. X reti jaga budak nk buka taska..

Muhammad Iss said...

Sy baru baca komen ni.. Dh settle kes.. Mmg salah taska.. X reti jaga budak nk buka taska..

Muhammad Iss said...

X btol ni.. Ibu ayah baby dh menang.. Mmg salah taska.. Jgn ckp klu x th..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...