Monday, October 19, 2009

Aku yang dalam kemarahan..

Geramm..geramm..sakit hati..kurang ajor..anginnn tull...nyampahhh!!..ayat yang aku rasa patut aku semburkan kt dia nih..rasa nk aku jerit-jerit jer kt mamat tuh!mmg aku geram teramat geram sesangat ngan mamat seorang nie..

Kali nie dah masuk 2 kali dia buat hal main cross2 jer masa aku ngah drive..first dulu camtuh gak depan opis aku nie..tanpa signal ape ker..trus masuk line kanan aku pancung terus sampai aku terkejut terbrek uols.!.kalu lah aku laju sket mmg cari nahas sbb same time aku pun nk masuk kanan tapi aku ttp beri isyarat signal yerr..kete nie memang selalu aku terjumpe sebelum ini iye la masing2 pagi halatuju kan sama...memang melaju giler si pemandunya..bawak cam giler-giler..kalau dah tahu pepagi tuh terlewat..datang ler awal..jangan nak nyusahkan penguna jalanraya lain..

kali kedua yg terjadi minggu lepas..kete yang sama..pemandu yang sama..ngah aku elok2 layan lagu kat sinar.fm *wajib dengar setiap pagi ...sambil-sambil mata duk perhati lampu trafic tuh..dari merah bertukar ke ijau..bru nk masuk gear..tak ada angin ribut tetibe muncul kete trus pancung duk depan kete aku..jalan tuh dah ler 3 line..aku line tengah kira kete aku yang pertama..mmg kt garisan putih pun..boleh dier suka2 hati melaju dari belakang terus terpacak depan kete aku yang tengah kira ready2 nk bergerak sbb lampu dah ijau..terbrek emergency aku!..leh heart atttack uols..mmg angin tul aku..pepagi lagi dah wat hal ngan aku..per hal bro??

aku ape lagi memang aku syak mamat nie punya kete dari dulu..aku trus follow laju mencecet belakang dia..uols tahu mana hala tujunya?..hmmm..rupanya masuk parking same building my opis..apakah!!!????..

Kali nie aku aku jumpa kete suzuki swift white kaler bonet kaler hitam..*awas yeeaa...no plat aku tk nak ler war2 kat sini kan..kang ada plak amek no gie beli kan* huh tak baek ok no no no.. Sendiri mau ingat la yerr....aku tak ler mencarut-carut bagai..sbb aku bukan jenis camtuh dan aku jugak tak mau duk bazir air liuq duk maki berbakul tong ngan dia nie.. aku tk kira ler staff biasa-biasa ker. .luar biasa ker..officer ke..ape ke..kete ko mahal beribu ratus riban ker..dulikk ape aku!..aku pun bayar roadtax gak. .kalau tak reti ikut peraturan jalanraya mahupun berhemah skeet kepada pemandu lain...memang mencari nahas namanya tuh..kalau engko yang terkene terlanggor ke..ape ke..ada aku kesah! tapi nie melibatkan nyawa orang lain...kalu nyawa ko..aku pun tak kesah!

Nota Kaki:.>jika korang berada ditempatku..ape yang korang rasa..

7 comments:

strawbery said...

rase mcm nak calar2kan jerk kete orang tue..dan rase mcm nak kerat2 tayar kete dia buat sup...hahaha

Nur said...

mmg iyerr..bukan takat cakar..simbah cat lagik bior dr kaler putih tukar kaler merah..pemacam ganas tak cam ah'long?hehe!..tayar buat sup?..ko nak ker..aku nk jugak nengok org ngirup sup tayar nie..mesti malatop kan..hahahha..*guling

strawbery said...

Nak..nak..nak... NAK TENGOK ORANG KENE PENAMPO GABAN.hahahaha..ishhh seram...

Kak Aidah said...

Orang lelaki memang cam gitu cuba org perempuan yg buat mesti dia kata macam2, pancit kan je tayar kereta dia. Hah lembut sikit bunyi nya kan.They all macam dia sorang je bayar road tax.
BTW Ms Orchid puas I selak buku pink pride tu mana satu ye gambar U.

Tuan punya blog said...

Kak Aidah - mmg iye..dorang2 nie harus diajor ssb kureng ajor.tapi bab pancit tayar tuh susah skett..kang tak pasal2 muka comel ai front page buletin sbb byk cctv haaa..hehehe
nti kita cari idea lain..;)

buku pink tuh ada pic ai..ttg pic- yang deret2 tuh..full name ai pun ada kt belakang tuh..program tuh masa kt hotel marriot kl..dekat setahun yg lepas..

kak aidah..leh buzz ym @ email: ziela_nur@yahoo.com leh kita chit chat ;)

amybebeh said...

KAK SUZUKI SWIFT TU KAN OPISER KITE PUNYA KAN...KAN..KANA....KENAL TAK

Tuan Punya Blog said...

sapo???!!!!.adakah aku mengenalinyeeee...ooooo tidakkkkkkkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...