Friday, April 29, 2011

JJCM....William Kelana Jaya....makan sampai kenyang..

Semalam after opis...secara marathon kami geder-geder ke Kelana Jaya sana..katanya mahu ke angkel william....sebelum nie aku disogok dengan pelbagai citer pasal william nih..dah tentu-tentu aku meroyan mau mencuba jugak makan di sini kan...so semalam hajat dihati tertunai sudah....

Dari Putrajaya ke Kelana Jaya....time-time sebegini adalah hazab okay....bersaing dengan orang balik korje...harus awal-awal ko tanamkan sifat sabar...no no emo emo kay..not gud!!! ;)

jom layan ape yang kita nikmati semalam...

ribena aka grape lychee...sumpahhh!!! aku tak tahu sebesar ini gelas dihantarnya...aku ingat biasa2 sajokk..*Pitam nk ngabeskan...nyudahnya separuh je dapat diselamatkan..tapi lychee semua aku kutip..ekekeke

korang see...saiz gelas aku pangkat anak sulung dari adik badik lelain tuh...harus men'giant jumbo kan...hahahaha

blueberry + yogurt blended, honey dew, mocha cappcino & ribena lychee..ada 2 lagi minuman lupe nak snap...*ya ampunnn korang

nasi goreng ketam yang saiznya adalah banyak...saiz pinggan pun semua jumbo-jumbo..

kasi zoom dekat....yang crispy-crispy atas tuh adalah ketam goreng...nasiknya sedapp.
sepinggan nie aku suges leh makan 3-4 orang...berbaloi makan kat sini korang syer-syer untuk satu-satu menu..

aksi kami ketika makan...no kontrol ayu bagai ke hapa kay..muka memasing dah lapo..sebab peyut memasing dah melapor..sanggup tak amek lunch...

pose meng'ayukan diri memasing... Cik Qis & Cik Nad

pasta nie very d sedapp...terasa tergigit cili padi..masam-masam manis pedas..mavelesss!!...ai dun like meat ball dierr..sebab tak moist..keras & sejuk. So pesanan buat angkel william sila moist-moistkan meat ball and kasi hot-hot yerrr... ;)

nih aku lupe ape nama set menu nie....ada ayam, daging, kambing, sosej, etc...nama semua adalah canggih nau nak menyebut..

kitaorang up lagik sepinggan nasi goreng ketam...sedappppp..licinn untuk kali kedua order

yang nie sedap gak..ada daging, kupang, udang, ikan sotong....ada lagi 2-3 jeni spesis tuh aku tk tahu namanya then ada nasi sikit...kira spesis seafood ada dalam ni..dicurahkan dengan kuah yang sungguh melazatkan..*owhh pitamm ko

diakhiri dengan roti cheese nan...yang malatoppp..soft & sedapp....kisah menu cheese nan nih ada stori haibat & kelako yang berlaku..kepada mereka-mereka itu...sungguh kelako..sian tok penghulu..kemain laju jer tangan dier dok mengipas kan....wakakakakakaka

dan paling sadis roti nan nie aku yang order...dalam 6 orang tuh..semua tak tahu menahu aku yang order..bila sampai jer..memasing muka muskil bila masa aku order.....dah balik pun aku tinggalkan mereka dengan penuh persoalan..hahahahahahha

kabur plak senarai menunya..kedai nih klu order pakat nyebut jer ko nak ape..then ko leh mintak dorang sugeskan ape-ape yang istimewa dan sedap...

total kitaorang makan semalam...
6 menu (portion yang jumbo-jumbo*berbaloi2) + 7 minuman..RM180

inilah cik adik manis yang sudi mengopen table dihari kejadian...TQVM Cik Nad aka Ya Kamal...aku sudahi kisah ini dengan pantun dua kerat untuk dier... ;)

' anak panda jadik kedi, next time open ler lagiiiiii'...

Nota Hati: kenyang bawak sampai ke pagi esoknya..berbaloi-baloi

5 comments:

Mya said...

waaaa dah lama tak pegi william!!!
terliyorrrrrr...

Cik Kamoo said...

sedapnya!! kak bg la maps...leh la try sama...

Orchid said...

Mya: tuh la sbl nie asik u jer citer psl william..rasa last u post msa celebrate besday ernie kut..sejak tuh ai dok meroyan nk pegi tk pegi2..best best!!

Orchid said...

Cik Kamoo: nk explain xreti so ko google jer..william kelana jaya..bersusun map bagai dorang buat..ai pun terjah dr situ gak..hehehehe

CIK NANA said...

Salam kenal. Cik Nana datang carik review psl william. yummy! bila la boleh pegi.. ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...