Wednesday, June 24, 2009

Berkat Enterprise Sdn Bhd

Kali nie aku nk membawa n memperkenalkan korang ngan product hasil Kak Ani nie..Kak Ani nie duk Jalan Kebun Klang, Sgor..kira aku ngan dia dah lama berurusan part2 hasil2 n jualan2 productnye..sebelum tuh kite zass dulu ape yg dia bikin..aku kan bab2 ada istilah makan2 n pemakan2 nie arif..hehehhe..tgok dulu nti aku citer lagikk..


sample2 saiz n jenis2 bahulu atau kek..macam2 perasa ado..pilih jer rasa berkonan di hati


masa aku datang nie..dia ngah membuat tempahan untuk 2000 ribu bahulu n kek berbagai perasa..
time nie ngah membuat perasa pandan..aku mengkandid pembantu2 dari dapur nye..masa nie ler baunye tersanggat ler harum sweet nye..makan ngah paneh2 tuh yg bru kuar oven..sodappp!

bahulu yg bru dikeluarkan dr oven disusun dalam tray dan disejukkan seketika sebelum dipack..


dipack dengan plastic yg cantik..saiz2 bahulu nie yg sedang2 sajer..tp kali korang nk saiz kecik skett pun leh

dah siap di pack dlm plastic then di box kan..dalam box silver ini macam..
box nie cantek siap ada tangkai lagikk..


u see!..box2 yg untuk dibuat tempahan2..berkoyan2


box2 nie macam ado..berbagai saiz..ado yg bereben2 bagai..


aku suka design box nie..nampak sweet n cute bangat..(berangan2 dah nie..ermmm..apakah!!)


nie kaler purple (feveret kaler)..klu tadi box silver cam tinggi 4 segi tepat..yg nie leper skeet saiz bahulunye (rupanya bahulu nie cam corak bunga kemboja ala2 cam kuih bakor ijau yg atas ado bijan tuh arr)..
tp besar gak bahulunya..ai tell u!..pueh hati & berbaloi2..

macam2 design box ado..

Aku tak sompek nk terjah ke dapur..bau haruman membakar bahulu tuh betui2 menarik2 aku ke dapur..walaupun tanganku gengam erat kerusi ketika itu agar tidak bergerak mengikut kata ati..eheh!..Tp disebabkan aku datang nie pun dalam keadaan tergesa2 n ada urusan lain yg harus aku terjah selepas ini..Maka talk2 penempahan n diskus2 ngan big bos (kak ani) memakan masa yg singat. Aku mengoder muffin beraneka untuk 100 untuk next week jamuan di opis aku..so hasilnye nti aku tempek kan yer next week. Selain dari tempahan2 ini..aku juga pengedar/salesgirl tegar setiap kali tibanya puasa untuk biskut/kuih rayo..so mana2 pembeli2 totap lagik tegar disetiap tahun tuh..korang tggu ler dekat2 nk puasa aku bukak gelangang jualannye..dan ketika itu seharusnya aksi menyinsing lengan bermula sehingga ke last date puasa nk rayo...dan sebelum balik seharusnya aku mendapat berkat (istilah org2 jawa..buah tgn) bahulu yg bru dimasak..yumi yumi sodappp!

zoom dekat skeet...buah tangan pemberian kak ani sbl balik (berkat)
aku agih2kan skeet untuk merasa teman2 seopis ku..
Nota jejariku: mana2 bakal2 pengantin ataupun rakan2 tauladan yang sewaktu dengan nya yg berminat berkonan atau ado keinginan jauh dilubuk hati untuk membuat tempahan..jgn segan silu utk kontek ai atau tinggal jejak yer..(buzz ym pun leh)..TQ

2 comments:

Tee Jay said...

Puan, Kalau nak promosi melalui blog ini sebaiknya ubahkan background atau pun layout blog ini...Bagi pengunjung yang sedang mencari iklan sebegini akan hilang mood kerana sukar untuk membaca malahan tiada senarai harga disertakan.

Orchid said...

Mr Tee Jay > Salam..n thanks singgah yea..ekceli saya hanya mempromo sket2 sajer...blog saya lebih kepada my diary titipan kehidupan saya..jika ada cerita sebegini biasanya mereka akan kontek saya or buzz shj..dan saya biarkan mereka yg berminat berurusan dengan tokeynya sendiri..sbb tuh saya tk letak detail price bagainya..
Ape2pun thanks again sudi menitip komen disini..saya hargai.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...