Monday, December 14, 2009

Semalaman yang penuh berairmata..mc seminggu

Mesti korang cakap best dapat mc seminggu kan..tapi mc seminggu menangung sakit azab nak makan pun phantang...harus tak sesuaikannn..

okey aku nk sori mori pasal Carpal Tunnel Release (CTR)..korang tahu ape tuh?....kalau korang dah garu-garu kepala yang tk gatal tuh apatahlagik aku dah ngerok-ngerok kepala lagik arr tak tahu gak ape ke mende nama nie..tunnel tuh aku tau lerrr..kat mesia nie macam-macam tunnel ada kan..hehehe

kalau korang ada baca n3 aku sebelum nie ncs plan..inilah yang terjadinya..So pada 7hb minggu lepas aku ada misi untuk wat operation CTR nie di HPJ..semangat pagi tuh berkobar2..harap-harap idak ler sakit..sebab katanya bius setempat jerrr..doktor siap cakap..u akan rasa apa yang kami buat (mengerudi tanganku itu)..ngeriii okeyyy mendengonye...tapi u takan rasa sakit..ermmmm leh caya keee...

sebelum itu aku nak kisahkan masa di bilik ot ( operation room) sementara nurse lelain tuh persiapkan aku kiri kanan pasang itu ini bebagai kt tangan bodi aku..ada sorang misi (nurse) tuh siap ngintai disebalik kain ijau didepan muka aku..

Misi aka nurse: cam femelier jer muka akak niee..tp kt mana erk kita penah jumpeee..*wat muka muskil campur smile-smile..
Aku: iyooo...kita kan penah jumpeee..dalam room nie lerr..2 tahun lepas
Misi aka nurse: oh yeeee..bru saya teringat...jumpe lagi akak kita nie kann..tak pe kak sabar erkk..
Aku: tentu ler u ingat..yang nanges airmata jurai2 dolu tuh akak lerrr...hahaha
Misi aka nurse: tak pe kak..wat nie sakit sikit jer nieee..
Aku: iyo la..katanyaaaaaaaaa...walaupunnnnnn

Okey sambung citerrr bawah nie plak

rupa paras tapak tangan aku...sebelum dan selepas

masa enjek bius kat tapak tangan tuh sakit yang amet okeyyy..aku tak tipuuuu...bukan sekali dua enjeknya..banyak tempat ok..aku lebeh rela enjek kt lengan banyak kali pun tk per dari tapak aku yang mulus lembut tuh..huh! kene ler bius lebih sket kan..takut kang ado yang dapat penampar free jer masa operate kann..heheheh

tapi dalam masa 'operasi' tuh..ado satu part memang sakit betuiii...sakitnya bukan rasa terkene pisau lagik dah..lebeh haibat dari itu..tak leh citerr sakitnya sampaikan tersentak tangan aku zupp berjujuran airmata aku..doc tambah bius lagikkk..tersedu sedan aku nanges okeyyy disebalik kain ijau itu..terima kasih ler nurse yang tolong kesat airmata ai tuhhh...perihatin sungguh..i sukaaa

sepanjang malam selepas kejadian tuh aku nanges jerr...huhuhu nangungg sakit wooo

selepas 2 hari seharusnya aku kene pegi dressing..bila sebut dressing..semua orang tau..betapa ngilu dan sakitnya kan..so aku tawakal jer lerrr..agak2 sakit kang ado yang terkene pelempang tangan aku nie..agak-agak2 korang sapa yang paling dekat ngan aku masa wat dressing niee..hehhehe * larikkkkkkss

ketika nie baru ler aku melihat rupa bentuk operate tuh..huhhh!..tak cantik okeyyy jahitannya...perlukah aku mengkomplen keje doc erkk..ermmmmm

close up sket..nampak kesan keliling yang itam-itam kecik tuh?
itu ler kesan cucuk bius..huhuhu

masa dressing nie memang terjadik adegan tersentap menyentap tangan masa nurse tuh mencucinya..sib baik aku tarik tangan ke belakang..kalau terkezut tersentap tangan ke depan..sah wajib dah kene muka nurse tuh..sebab muka dia yang nunduk-nunduk membelek-belek..

Sekarang nie aku tunggu senin depan nk bukak jahitan plak..arap-arap encik 'adik yang cumil' tuh yang wat yerrr...i likeeee...*wink wink


Nota Hati: tunggu next tangan kiri plak..adusssss!

7 comments:

Ernie Zuraida said...

erk.. akak... ngeriiiiiiiiiiiii.... sakiiiiiiiiiiittttt.... syiannye... conselsmau jerit333 nanges ernie tgk gambar.... ngiluuuuuu..... sob..sob..sob...

Orchid said...

ernie > kalau ko pun rasa nk nages ngilu2 bagai..apetahlg aku yg nanggungnya..sabar jer la. sepjg malam nanges jerr..sakit tk leh nk citerr..ape leh buat..nanges pun sensorang..isk isk. so bygkan ler next turn blah kiri plak..aduyaiiii..

strawbery said...

orang tengok jahitan tue rasa nak terkencing la kak...
*aduhhh teringat peristiwa lepas bersalin..wink..wink..wink..

Kak Aidah said...

Salam Orchid, akak pernah buat operation Carpal tunnel Release ni, tapi rasanya Ok je, tak sakit. Lepas operate esoknya akak minta dr release. Pas tu terus bawak kereta. Akak dah dua kali buat Carpal Tunnel Release . Kiri kanan dah kena.Tapi sememangnya akak ni org yg degil , kalau sakit sikit2 tak jadi hal

Orchid said...

strawber > tuh bru ko tengok jerr..lom rasai ape yg ku rasa..huhuhu..samb nangesss ;)

Orchid said...

Kak Aidah > Akak saya degil gak..ntah lah rasanya doc tuh buat kasor sket..pagi tuh saje 5 patient dia buat CTR..kene plak saya org terakhir..so faham2 je la..
yg terasa sedeh sesgt tuh sakit iye gak pun selebehnya sakit dalam 'perasan + hati'..dalam hati nie tuhan je yg tau..serba serbi urusan saya buat sendiri..huk huk huk! samb nangesss..sob sob

amybebeh said...

aduh sakitnye....tak mo tgk...takut...sakit ...(sambil tgk tgn sendiri)...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...