Friday, May 10, 2013

My Omei: Bila Omei Berspa...Manicure & Pedicure Di Pets Heaven Store, Bandar Baru Bangi...Part 1

Sebelum balik mengundi minggu lepas...aku sempat bawak si debab omei bergroomimg di Pets Heaven di Bangi sana....

Di Pets Heaven ini kira macam saloon & spa...selain boleh boarding kucing disini kiranya ko nak bercuti lama atau pergi outstation..apa lagi yang ada di dalam Pets Heaven Store...itu next entry aku postkan yerr...sila mensabar ok... ;)

Pertama kali aku tau Pets Heaven ni setelah aku baca kat kosmo/utusan...dipromo di akhbar...maka aku cam biasa ler..mende baru nak teroka jerr...

So tak salah kalau kita ingin mencuba sesuatu yang baru kan....iye dok?


Jom kita layan aksi omei bila kene mandi...hikhik


ok memula kasi sikat dolu bulu-bulunya...relex jer muka omei time nie...sonok ler tuh kene sikat


Omei nih kalau kene sikat ..dia memang suka...berfeel-feel...cam kita la..dapat kene garu belakang kita...perhhh sedap giler kan!...boleh terlena dibuatnye....nak-nak kalau taruk bedak...heaven! hahahahaha


Disini tempat mandi kucing diletakkkan dibahagian hadapan kedai...kira view menghadap laluan depan koridor kedai nih..maknanya orang lalu lalang memang nampak dari cermin luar...

saya suka konsep ini...konsep terbuka...so tuan kucing leh nengok sendiri bagaimana anak bulus korang dimandikan dibersihkan...so dari situ kita boleh menilai tahap kepuasan servicenya camner kan..

Walaupun ketika memandikan kucing pintu cermin itu ditutup..jangan risau..ko boleh melihat dari bahagian hadapn..kerana ada pintu cermin satu lagi yang boleh ko nengok secara terbuka...so ko boleh snap dengan jelas..


si faizul ngah memujuk omei ajak mandi...omei biasa arr..tempat baru..sibuk dok nghidu tercium-cium..:P


ok memula..kasi cuci mata cantik ok...kasi lap-lap tahi mata selepet tuh...lap bukan pakai tisu kering ok..ot gud..sakit mata kucing yer anak-anak...dorang lap guna wet tissue ...ai like


sebelum mandi..kasi sikat


ok..potong kuku


suka aku nengok perut omei masa nie...boroi...hahahaha


next step...cuci telinge


Terbeliak mata nahan telinge kene cuci...mesti geli-geli kan mei *hikhik
Cuba kalau aku yang mencuci...tak tahu dok diam..kalau budak-budak nie buat..tau plak dia diamkan diri...



comei sungguh toys kucing-kucing tuh...siap berbaju bagai


kasi trim sikit bulu-bulu kat paw...dah boleh mop lantai panjangnye..

budak kene mandi

kalau kat rumah tak menang tangan aku nak kawal dia mandi...tak tahu dok diam..ngiaw..siap naik atas aku...boleh dia bertenggek kat bahu aku..camner tuh?..hahahaha

kihkihkih....wat muka poyo kene mandi


ok..cuci ketiak plak..hehehehe kelako muka ko mei :D


haaipp!!...jap jap nak cuci syampoo tiak nih..

 ok..dah selesai mandi..jom lap-lap badan yerr


alooo alooo..nape mei..sejuk yerrr...



sessi mengeringkan bulu pulak





 muka redha kene hair dryer


nyorok-nyorok tutup muka kunun..

 tempat mandian & grooming


setakat ke hari ini ..entry ini dipostkan...inilah harga yang ditawarkan....jangan plak lepas nie kalau ko pergi sana nak grooming kucing...nengok-nengok harga dah lain...jangan salahkan aku pulak yerr... ;)

yang pakai apron merah itulah owner kepada Pets Heaven Store ini...Puan Layla

Di Pets Heaven ini kombinasi kaler yang dilatarkan adalah warna merah...ai like merah!



Di Pets Heaven ini ada jugak dijual barangan lain seperti baju-baju untuk si comel..barang-barang mainan...yang best kat sini tempat untuk boarding kucing-kucing ada playground aka taman permainan untuk anak-anak bulus ok..

Yang itu next entry aku postkan...ada part-part episod nak aku jajakan nanti..tungguuuu..:)

untuk korang yang ingin mengrooming kucing kesayangan boleh ke sini untuk mencubanya di alamat seperti dibawah...atau korang leh click artikel di akhbar utusan..CLICK DISINI 

Beroperasi setiap hari dari pukul 10 pagi hingga 10 malam, Pets Heaven Store boleh dikunjungi di No. G-59, Jalan 8/35, Seri Bangi, 43650, Bandar Baru Bangi, Selangor atau dihubungi di talian 012-3113431 , 012-6898634 atau 03-89208898.

1 comment:

Rokiah Roslan said...

tmpt boarding dia kak orchid xdek snap?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...