Tuesday, January 8, 2013

Lunch Di Al-Shofwa..Taman Tasik Shah Alam

Ahad minggu lepas selepas berkunjung ke Karnival Pertandingan Kucing Antarabangsa di SACC Shah Alam sana....kitaorang menjamu selera disini....first time aku JJCM kat sini...so harus mencuba..iye dok?

Entry pasal Karnival Kucing tuh next n3 aku post ok...mau pilih-pilih gambar kucing adalah banyak..

Ok jom kita 'melayani' perasan makan-makan disini sambil feel-feel menghirup udara ditepian tasik shah alam ini...:P

untuk pengetahuan ditepi restoran ini juga ada jetty bot-bot kecil kayak-kayak untuk disewa...kalau korang rasa nak berkayak..leh mendayung yerr..jangan tanya berapa sewanya..aku tak sempat nk terjah kuanternya..hehehehe...tapi beramai-ramai leh naik bot yang besar tuh siap jurupandu...dibawaknya keliling tasik....muatan pun melebihi 10 orang..kira cam cruise kat Melaka tuh ler

kunun nak pilih meja dekat-dekat tepi....sekali penuh plak..ada meja besar tapi yang duduknya berdua plak...ko kan kalau datang berdua..pi la duduk kat meja kusi 4 tuh..tak ler mengganggu orang yang datang ramai/keluarga....

 sebelum melangkah masuk restoran ini..ada akuarium besar kat tepi tuh ha...

kat sini dibuat stall-stall walaupun owner adalah sama..
ini bahagian ala-ala menu indonesia...soto, gado-gado, ayam penyet

 eh eh jumpe lagik dier nih :P


 pilihan citarasa...ada indonesia, korea, western italia dan tempatan


 seberang tasik sana tuh...kompleks PKNS, SACC, Bangunan MRCB

Restoran ini dibuat dalam konsep terbuka...open air...jangan merisau pasal panas ke hapa...memang nyaman...tepi atas kepala semua ada kipas menderu-deru anginnya...

Jom kita intai ape menunya


 selain ala carte...ada jugak menu masakan panas iaitu nasi putih dengan lauk-pauk pilihan

 nengok telo mata masak kicap pun nampak sedap kan...sedangkan kat rumah ko leh buat...hehehehe



 seleksi menu berasaskan nama 'penyet'

 aku cam biasa tetap order durian belanda

 makan..order ayam penyet...sebab lunch kene makan nasi

 leh agak air aku mana satu kan...ABC eisya tuh menikam kalbu tui...tapi sila tahan napsu...hehehe

 kasi close up

 kimi pilih western..ini budak setiap kali makan order Chicken Chop

 aksi-aksi ikhwan...anak sedara paling tecik...

 eisya sejak sekolah nih...dah mengelap kulit dia



 rambut baru potong

 ini budak tahun nih dah bersekolah...semua tak percaya dia dah bersekolah sebab tecik comel orangnya..

sesekali kuar ngan kerabat kaum hawa ajer bawak anak-anak...asben memasing korje..

Next ada satu tempat JJCM best nk terjah...maybe this week...wait yer ;)


Nota Hati: Bulan penuh JJCM

1 comment:

abahomestay said...

Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e Summit USJ, Alam Sentral, Kota Kemuning, SACC Mall, I-City, Wet World, ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

p/s: perkhidmatan sewa harian juga disediakan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...