Friday, October 1, 2010

Santapan Malam Di Muara Ikan Bakar Tanjung Harapan..Port Klang

Tanjung Harapan...dulu dikenali jugak dengan Tanjung Gila erk...itupun aku tau orang bercakap-cakap tentang tempat ini...fedulik tentang ape namanya..yang penting kalau ke sini korang tak makan..makan...makan...tak sah...rasa tak lengkap jer kalau ke sana balik perut tak sengkak...haihh

Selepas balik korje...aku menerima panggilan untuk membantu seseorang untuk menghantarnya balik ke Shah Alam..keretanya sudah tido dalam workshop katanya...menjemput ler aku kat Dengkil sanun untuk hantarnya ke Shah Alam...tolong menolong amalan mulia ma...tak gituu.. ;)

disebabkan aku telah menjalankan tugas menghantar sehingga ke destinasi dengan selamat bersama baik hatinya....sweet mulutnya aku nie....wahh puji diri sendirikk*sila muntah jejauh yerr..hahahaha....korang teka sapa yang kene open table?..gggrrrr..hehehehe

itu tandanya mimik muka yang kelaparan...

tempat yang dituju...dihujung doniaa sanunn...

taraaaaa....welcomeeee

masuk gie ke tempat ini seharusnya korang kene pilih memilih yang berkonan dihati...berkecur-kecur mulut nengoknya...tapi masa nih aku keciwa sungguh sebab sotong poci yelik....katanya dah order next akan sampai....dalam perjalanan...

nak menunggu ' on the way' nye tuh...faham-faham jer la....jangan mengharap......sampai tuh memang sampai tapi entah kol bape sampainya kan...nanti tunggu punya tunggu orang semakin meramai plak....*tak sukerr tak sukerr

kalau makan gayak begini...jangan pilih banyak menu..tak tahu nak makan mana dulu...itu satu..satu lagikk..membazir kalau tak abeh...membazir tuh kan amalan syaitannn..hakhak!
kalau tapau...silap2 sampai umah tak makan jugak..nyudahnya selamat jalan masuk dalam tong sampah jugak..
selesai adegan pilih memilih lauk ape nak masak...sementelaah menunggu ayor....menikmati pemandangan malam di tepi port nih..masa ini air tengah pasang....menderu-deru ombak menghempas tiang bawah restoren nih....*wahh ayatt tak leh blah kan..

menu wajib....kalau tak udang or sotong goreng tepung mesti ado

Siakap sweet sour...pilihan orang yang kene open table ;)

Siakap stim limau asam boi*hot hot....pilihan aku..my feverett....bila hirup kuah tuh kan..slurrpp slurpp bunyiknyaa....ngah panas-panas sesedapp masam-masam rasanya...mengalir ke tekak...perhhh..nikmat nikmat *pitamm

sayur kangkung & telur dadar...pelik aku kalau makan kat luar nie..telor dadar goreng bodo pun sodapppp jer kan...kalau kat umah goreng sendirikk..tak sesodap camnih plakk..*muskil muskil

makan ngalahkan macam makan 5 orang...huhuhu....ayor buah repeat 2 kali

tisu basah nih ghupanya kene charge gakk...uiii nih yg tak bestt

harga yang berjaya menipiskan wallet....RM144.60

korang rasa mahal atau berbaloi-baloi ke dengan hidangan ini.....kalau tanya aku..kalau bukan duit aku yang keluar....ok jer kann..ekekeke

Nota Hati: nk try kat bagan lalang..tp jauh plak

2 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

belom pernah sampai lagi.. nama slalu dgar.. mcm best jer tempat tu.. ^^

Orchid said...

Sumi > mmg best untuk orang yang pemakan cam kitaorg nie...melantak sampai sengkak perut..juz pastikan perut dikosongkan awal2 yerr..ajak geng yang makan takat menciput jerr..tak berbaloi2 tau..hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...