Tuesday, October 12, 2010

Majlis Jamuan Hari Raya Mahkamah Persekutuan 2010....Penutup open house

Penghujung syawal telah melabuhkan tirainya tapi pada hari Jumaat lepas MPM mengadakan Open House jam 3 petang..bertempat di lobby opis den nih ha...walaupun kalau dilihat tak berapa ramai umatnya tetapi totap meriah...

Sedikit info ~ Di Putrajaya iaitu di Istana Kehakiman (dolu dikenali sebagai Palace Of Justice (POJ) ) hanya terdapat 2 mahkamah sahaja yang ditempatkan disini....Mahkamah Persekutuan Malaysia & Mahkamah Rayuan Malaysia sahaja.

kad jemputan

yang penting...gambar aku dengan pakcik moto totap adooo.....sapa pakcik moto?..si Krill (penyampai radio sinar.fm)...aku kan pendengar setia sinar.fm .Didie Alias sehati berdansa pun ado..dorang jadik mc pada hari kejadian...uiii mulut Didie leh jadik mc kepochi kalau kenduri kawin..

Tahun ini department kitaorang diberikan gerai lemang...bukan untuk menjual tapi diberi mandat untuk dijamu kepada tetamu-tetamu...tapi geng-geng bas sekolah kitaorang yang sakan pulun...*extra rendang lebih kan..rendang adalah sodappp. Si Dayah siapkan tapau untuk aku..*pandai jer time-time nie dia abek hati aku..*wink wink hehehhe

sate wajib ado...kuih muih..buah..puding manggo. Puding manggo adalah terbaek!

kuey teow sentappp okey....aku repeat 2 kali.. ABC kureng..tawar kehebeh!..lagi satu aku tak berkonan sangat kalau ABC....aisnya disagat kasar-kasar nau..sakit tekak jer nak nelan...aku suka yang halus-halus gitu*ngada.. Cendol pun ado..aku tak abek..jiran sebelah aku yang dok pulun...aku takat jeling-jeling jerr...tak bernapsu plak nak menerai cendol

opismate aku...

ketika mereka-mereka ini menyanyi....diberi tepukan dan sorakkan gemuruh.*pewiittt....sampai Didie Alias cakap.."patut arr dapat sambutan tepukan...ghupanya big-big bos yang nyanyi..". Bos aku yang baju kaler hijau itu...

kalau judge yang nyanyi....kompom aku naik pentas bagi bunga....ada beran?..hahahahaha

bos yang suka bergambau dengan anak buah yang sememangnya suka mengedik..;)

Krill Rashid & Didie Alias

sementara menunggu VVIP judge-judge turun...lepaking dolu...cop-cop meja dolu..

memasing bersantai duk atas tanggo...bila masuk lobby Istana Kehakiman nie....wajib ada gambar kat tangga ini...dua tangga yang bercantum menjadi satu...dikenali sebagai tangga bollywood...*motipp?

separuh dari opismate yang sempat ditangkap...kalau ikutkan semua ada 80 orang staff kitaorang..rasanya leh penuh tangga tuh sampai ke atas...Masa nie tak tahu mata nak pandang ke mana..sebab photographer bersusun depan kitaorang...balun sajokkk....janji sonyummm ;)

kalau tak buat aksi..tak sah

gantang-gantang bapak-bapak semua ini kan

Nota Hati:..selesai sudah demam open house tahun ini..

2 comments:

::ienafazlyna:: said...

erh erh erh..apesal xde gmbr ai nieh...
bukan ke kak nor amik sendiri, bile plak dayah tapau kan?muahhahaha

Orchid said...

Eina > memang ler aku yg tapau..tapi sebab si dayah yang oper kan..saje bg ayat manis untuk didengar..hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...