Thursday, August 5, 2010

MC...bukan itu yang ku pinta

Tajuk pun dah rasa geli-geli manja kat telinga korang kan..muahahaha!Esok ai mc yerr....untuk merehatkan diri atas saranan doktor...

Alkisahnya..lunch time tadi aku ke emergency HPJ...batuk-batuk tambah teruk....sekali harung asthma ngan flu...1 pakej datang menyerang...seksa wooo

tadik doc nak bagi mc.....tapi aku tak mau....wahhh gila kan tak mau mc....iye la time datang kedebak kedebuk time dah kol 2 lebih...lagi bape jam kol 5...

doc siap cakap...u boleh kerja dalam keadaan camni?..ru ok?. I'm fine ajerrr....so atas rasa semangat nak selesaikan korje yang tertinggal...harus aku meneruskan korje petang nie...fail nimbun-nimbun nak selesaikan...

lepas diberi neb 2 kali.....cucuk ubat kasi lebih power lagi (idak ler bertukar jadi superman plak kan..hakhak!)....check darah bagai..selesai aku terus masuk opis semula...so bukti mc untuk hari esok yea.. ;)

hehe eksen plak bru dapat mc sehari...tapi conti dapat 3 hari ma..ok ok esok rehatkan diri secukupnya......c u monday kay!..insy'allah

tapi...ada tapinya tuh...pada 10hb ada appt treatment di HPJ lagi...tattotnyaa! nurse siap beri amanat 2 hari sebelum treatment jangan makan benda-benda manis masin...sayur no no...banyakkan minum ayor masak...adoyaiii... yang tuh later-later aku n3 kan yeaa..


Nota Hati: harap-harap baik sebelum puasa nih..aminn
senyum dan gelak tawa itu mengubat untuk kesakitan takpun lebih kata manis cover untuk menutup kesedihan kita.... ;)

2 comments:

fantaghirolynn said...

best tu mc.. 3 hari masuk sabtu ahad.. apa lagi jalan2 redah YES! nak raya ni.. hehehe

Orchid said...

lyn > masalahnya tak bape nak 'YES' nih..hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...