Tuesday, May 25, 2010

Fun Fair

Bila sebut fun fair nie terkenang-kenang aku zaman bebudak dolu...time tuh kalau kat kampung....bila dah ditampal poster kat dinding kedai.... dalam masa seminggu dah mengelupur budak-budak kt umah tak sabar nak pergi....sedangkan cina-cina tuh baru nak pasang benda-benda alah tuh kat padang...wakakaka

semalam lepas balik keje aku zasss ke kota kamuning sanun umah adik aku...yang benarnya nak kesana sebab nk membayar deposit hotel untuk percutian next month dah alang-alang kesana bersonok-sonok ler plak bawak anak-anak buah ke fun fair nie.....dimana aku nak bercutian?...syhhhhhh! tungguuuuuuu..next n3 bulan june ;)

dari jauh jer dah nampak laser dok lilau atas langit...itu menandakan ader ler tempat-tempat fun gitu...budak-budak nie lagik ler tak sabar-sabar....cuma mak apaknye ajer gelisah ngah dok ngira-ngira token nak tukar nanti.....hancuisssss bankrap!.

Aku tengok satu game 4 token...maknanya 4 hengget...uiiii kene anak 3...kira campurlah..lom lagi apaknya nak main sekali...Duit tuh bawak gie makan-makan lagik baguihhh...

bila fun fair...menan nie mesti senonim kann...dolu-dolu kalau naik makin tinggi....sure ketaq lutut...dah lah aku nie jenis gayat....skg tak lagikk...lutut dah keras....hahahahha

nie ape mendenya erk..kira cam ala-ala naik kapal terbang gitu...aku nak naik?..idak ler..tak muat vontot kalau naik berdua....
anak buah aku siap cakap...acik tak leh naik....beyat *pelat....hakhak!

menan nie paling aku ngeri..seumo hidup aku baru sekali aku naik benda alah nie masa kat genting.....ko oper aku dengan menrasuah pun aku tak mau naik...eiiiiiiii...rasa cam tercampak-campak jer...tatottttt

melaju gilos berpusing...

nampak jer sonang menan anak itik nie...berpeluh keti duk nyaupnya...dapat hadiah pun ciput jerrr

part paling suka tengok hadiah-hadiahnya...bear-bear dia besau..sodap dipelukkk..auwww

masa nie lah seronok main tak ingat...mainnya tak seberapa....tapi tokennya berhengget-hengget abeh kat situ jerrr...

anak dara nie dok merajukk..suruh bergambo pun nunduk jerrr...ada ler benda tak kene tuh. nak tahu ada tak kene..bila ajak jalan or balik..berat jer kaki nak jalan...mata pun pandang setempat jerrr...ada makna ler tuh

masalahnya nak menan tuh sonang ke..kene ko main baru dapat..itupun kalau dapat menan yang ko nak..kalau idak..abek ler menan key chain tuh...

baru lepas pujuk...masa nie umpan dia ajak masuk kepor..beli menan besau lagikk...cakap yang menan kat luar nie tak besh...bertanduk acik nak pujuk ko tau....gggrrrrrr

Nota Hati: terkenang zaman bebudak dolu2..

6 comments:

amybebeh said...

hai....kat ner nei....

Orchid said...

beb > uiii..dah terang2 den tulih kt kota kamuning depan kepor..huhuhu. ngape nk poyi ke..hakhak

strawbery said...

aaaa bleh rrr gie..peh tue gie lepak kedai MAMAK AMER EHSAN ... pekene makan TOM YAM acik thailand kat sebelah tue...hahahaha

Orchid said...

strawbery > ha'ah la..lama tk pekene kedai yau auw auwww tuh kan...

aidah said...

Salam Orchid,

Kalau anak akak si Danish nampak la fun fair ni mesti dia ajak pergi. Yg tak tahan tu tang poket la

Orchid said...

Kak Aidah > mmg iye..yg tak tahan tang poket tuh la..silap2 kat situ jer leh abeh 50 hengget untuk main menan2 bodo2 je..hakhak! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...