Thursday, May 20, 2010

Dihantui Roh Orang Mati....

Al-kisah cerita nie aku dapat dr email...so aku cut paste jer la..
korang baca ngan tekun tau... ;)

Kisah berlaku hasil cerita seorang kawan yg pernah digangu roh abgnya
selepas 3 hari mati. Dia kata abgnya mati sebab kena 'main' org. Aku pun
tertimbul idea cakap yg aku rasanya tahu mesti roh abg dia tak aman.
maka dia pun bercerita...

As usual kekadang org cina nih suka masok kubur dgn harta diaorg.
So, abg dia dgn handset, laptop, PS2 suma sekali ikot masok. Dgn harapan abg dia
dpt la mati aman sikit.

So, lepas sehari...kemurungan dalam keluarga tuh
masih ada. Jadi dgn cara sembahyang je diaorg lupakan kisah tuh. Sampai la
ke hari kedua...mereka seolah dihantui roh si mati.
Kawan aku cakap dia
rasa setiap kali mcm ada sesuatu je yg panggil dia.

Tapi dia buat dek pasal takut. Sampai la mlm kedua tuh...dia dgr ada org ketuk tingkap dia. Dia
takut sangat, terus sambung tidur sambil menekup muka dgn bantal dan anggap semua tuh mimpi karut jer.

Sampai ke hari ketiga...satu keluarga mmg rasa seolah olah diperhatikan ke
mana sahaja mereka berjalan dlm rumah.
Dlm hari tu la kedengaran bunyi org
selongkar almari...tapak kaki naik turun tangga...suara memanggil dari
tingkat atas. Tapi semua buat dek jer..doakan benda tu berlalu pergi.
Sampai le tetiba handset si kawan aku berbunyi...dia angkat terus dan
tetiba

"Alo..adik yer?"
Dia terkejut...dia tgk nombor tuh...mmg sah nombor abg dia.
Maka dia pun jawab balik
"Abg ke?" dan serta merta air mata mengalir sebab dia rindu sangat dgn abg dia.

Abg dia pun reply balik.....
"Adik...abg tak boleh lama nih.
Abg cuba panggil adik tiap malam..tapi adik tak dgr"

Kawan aku menangis je dgr keluhan abg dia..
"Adik, abg nak adik tanya dekat mak" kata abgnya.
"Apa dia bang?"Kata kawanku.

tolong Tanya mak sat...kat mana dia simpan charger hp abg?
letih abg dok carik tapi tak jumpa gak~"

hehehehe..

Nota Hati: sekadar selingan jenaka

2 comments:

::ienafazlyna:: said...

sengal punya hantu..sempat lagi ingat kat die punye charger

Orchid said...

Iena > iye la..dorang lupe gamaknya nk masukkan sekali charger...hehhe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...