Thursday, January 13, 2011

WAJIB TONTON: Hantu Kak Limah Balik Rumah (HKLBR)...kelakor giler siot!

Punya lah lama citer nih dah tayang kat cinema baru-baru nie jer aku berkesempatan nak pergi menontonnya...itupun orang keliling sok sek dok bercerita tentang filem nie...katanya tak rugi menonton...dan rugi kalau tak menonton....kelakor gilerr siot..

Kalau tak pergi menonton rasa cam ada kerugian plak disitu kan...so harusssss kami terjah jugakkk....mana aci asik orang dok bercerita jer kan...mendidih-didih gak cuping telinga nie...hakhak!

So perjanjian dibuat sehari lebih awal sebelum hari tayangan...maka semalam after opis berlangsung ler aktiviti sosial kitaorang pergi terjah HKLBR di GSC, Alamanda sanunn...

kredit: murai.com....poster HKLBR

cube kira berapa keping tiket kitaorang....nak golak-golak mana best pergi takat seorang dua kan...harus golak reramai ngan geng baru besttt... ;)

diantara kami-kami...hanya berlima dari 7...sebab yang sorang gadis manis ( xmau dikenali sbb tatot gelemer...ekekeke)....tukang tgkap gambau.....yang sorang lagi tak sampai-sampai...bolehhhhh??...sib baik ko sempat tuttttttt (bukan nama sebenor).....ko sampai jugak walaupun dah time kecederaan ketika itu

opssss!!! Tapi aku rasa ada seorang lagi (yang dok sambung mc tuh..hehehehe) mesti bengkak hati dia tengok kitaorang gie nonton kan...*larikssssss hehehehe

enjet-enjet semut....sapa sakit naik atasssss.....

Citer nie seram kelakar....tapi lebih kepada kelakor walapun seram-seram ada terasa gakk...tengok muka-muka pelakon jer walaupun buat muka serius totap nak golak...

Tak leh blah aku tengok si johan cover 'tutttt' selepas 'membuang' dengan tudung saji mengkuang...dah ghupa penari ballet plak...seksi giler peha bawak ke betis...hahahaha kejung2 rahang2 dok golak satu panggung time nie...

sesapa yang lom tengok lagi..pii ler nengok....rugi weiiii tak tengok. Takan nak tunggu raya tayang kat tv kut...*ermmm

Pengarah Mamat Khalid bersama penonton HKLBR...

Kredit: Blog MK aka Tempurung Pecah

Buat pengarah saudara Mamat Khalid...tahniah atas terbitan filem ini...diharap dikeluaran produk akan datang...saudara dapat mengeluarkan naskah yang terhebat untuk dikongsi bersama....

Saudara Mamat Khalid jugak ada menceritakan kisah asal hantu kak limah ini didalam blog beliau..aku dari dulu dah link dia punya blog......cerita asal tekan SINI

Buat korang yang telah menonton HKLBR....sokongan untuk melihat filem-filem melayu /tempatan diangkat sama taraf filem luar akan terlaksana jika kalian menghargai setiap hasil buah tangan dari mereka...

Sesama kita naikkan rating HKLBR...kerana ianya sebuah filem yang hebat untuk ditonton bersama keluarga...mak...apak...opah...atuk...cucu...mata air...kengkawan.....kecuali binatang peliharan tidak dibenarkan yerrr....*kehkehkeh

Nota Hati: duduk sensorang pun senyum bila ingatkn blk citer HKLBR

5 comments:

strawbery said...

TUMPANG gelak dengar sipnosis je lah...hahahahah kahkahkahakh..bleh mcm tue?/!!!

Orchid said...

starwbery: tuh la..klu idak tiket tertera 8 org...mmg golak jer kitaorg korjenya...sue siap cakap.."aku ketawa kuat no kontrol2 cute suda"
hehehe..part besh si johan ngah membuang..tup2 antu kak limah bertenggek atas atas bahu dia..terus larikk..tk cebuk ape tutup pakai tudung saji..geliiiiiiiii part tuh semua org golak & geliiiiii..hahahaha

kak aidah said...

nur, akak tak tengok lagi, tapi anak2 dah beberapa kali gi tengok

Orchid said...

Kak Aidah..rugi kak...anak2 pun dh tgok beberapa kali tuh maknanya best la tuh...akak kene tgok gak..bru best golak2 kat panggung meriah sikit..hehehe..tp mmg bestttt kelako..ngan loghat peraknyeee..pergi jgn tak pergi*hasuttttt

::ienafazlyna:: said...

memang kelakar giles..den gelak sampai kat umah..sampai ke hari nie terdengar-dengar lagu enjet-enjet semut tu..
ce citer ce citer..hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...