Wednesday, May 9, 2012

JJCM:: Lepaking Time -->> WILLIAM Kelana Jaya

Setelah kami sepakat membawa berkat..selepas training bola tampar pada jumaat 4hb minggu lepas...kami mengosongkan perut yang sememangnya sedang lapor untuk mencari sesuap makanan kekdahnya :D

So tempat yang dituju adalah kelana jaya sana...WILLIAM

kali ini kunjungan kedua aku ke sini....sebelum ini aku ada post citernya DISINI...dolu kedainya ditepian sana.....gerai sahaja...sekarang sudah besar....sudah taraf restoran..sudah ada lot kedai dalam bangunan lagi....haibat ko william..manyak untung ma..

Wiliam nie ownernya very friendly...mulut meriah gitu...baba melaka kan..harus mulut melajuss..kann..siap mintak nama blog aku..dia dia tahu aku pernah post perihal william dolu...'ko kasi apa nama blog ko..aku nak baca'...ko ader puji aku ensem tak?...hahahahaha...boleh aku puji ko melambung2...ko bagi diskaun ok :D

kunjungan ke sini adalah sempena salah seorang dari kami adalah yang bakal menamatkan zaman bujangnya pada hujung minggu ini...so berkumpul lah para2 bachelor2 gojes untuk meraikan saat2 terakhir sebelum beliau bergelar isteri...hikhik

sapa-sapa yang penah ke sini..mmg tahu la portion makanannya dalam pinggan yang besar...

korang jangan tanya apa nama menu nie..aku sendiri pun tak henggat..hehehe..ya ampunn

ape-ape pun korang layan jer la..sila cari tisu2 yerr..kang nitik jatuh plak kat keyboard tuh ha...hahahahaa


disebabkan menu nie paling sedap..so aku jaja tempek atas sekali...spaghetti seafood gitu la munyiknya..ada sebutan arabian2 sikit ujungnya...


soda herba...macam-macam ado dalam nih...serai pun ader tau...mencuba sesuatu yang baru..ok gak...dalam ok ok gak tuh..3 gelas jugak arr kitaorg order...pun gelas besar so korang leh syer-syer jugak...rasanya reganya RM8.00 segelas


 yang nie ada sate ala-ala kebab...ayam grill & kambing..dicurah sos yang yumii..kebab sate tuh lembut jer


 yang nih seleksi ada hotdog, kentang putar..sos ditengah-tengahnya sedap bangat, kambing& daging  black paper..yang lain tuh aku tak tahu namanya...tau makan jerr..hakhak


wajib order kalau ke sini...nasi goreng ketam...super duper sedap...order 2 pinggan..leh syer-syer ok...kalau ko makan sorang..sengkak perut ko nanti tak leh bangun dari kusi...:D


 hehehehe..sajer mau jaja lagikk

nasi arab, nasi goreng ketam, spaghetti seafood, sate kebab, kupang...berdondang sayang dalam perut..hikhik.

sebab tuh aku bagtau leh syer-syer...semua leh rasa...iye dok?

 cover muka kekenyangan..see pinggan depan dia tuh...licin..minah nih antu seafood

 tetap teh tarik..:)

 abeh makan...masuk part gossiping...khusyuk memasing

aku syak minah baju oren tuh dah kekenyangan...kalau tak terlelap..mesti dia bosan dengar tarbiah member sebelah yang propa siap angkat2 tangan tuh...ko kan kalau bercerita kalau tak buat aksi tak sah kan...hahahahaha

ketika ini orang dah mula berduyun memenuhi meja...panjangnya si william nie susun meja kusi..sederat 6-7 pintu kedai kat situ...so korang leh bayangkan dalam satu masa semua full...tapi servis dorang memang laju..

tak ada la ko nak nunggu melangguk lelama....cuma masa nih buleh plak aku lupe order cheese nan...memang malatop ko..ai tell u..mmg sedap gilerrrr..meleleh2 cheesenya mozella nya...maveles!!!

So total semua untuk 7 orang yang mempunyai tekak tembolok nih adalah RM245.00*pitam...
tapi berbaloi..sesekali..tak buleh selalu...nanti ada yang kene kerja part time kt william basuh pinggan...hahahahaha

moralnya..kalau terasa nak makan kat sini..pastikan purse/wallet korang berkepuk okeh..:D

tiba masanya..untuk kembali ke pangkal jalan...makanan tak abes jugak...so menapau kita bawak balik..jangan membazir..semua itu berbayor okeh...kurang-kurang bila ko sampai umah..after 2-3 jam lepas tuh mesti ko lapor balik... :)


Nota Hati: selamat pengantin baru Anne!!...

3 comments:

~Mami Little Hero~ said...

Kak nor

Restoran baru dia ni kat area2 gerai dia gak ke? Dah lama tak pergi. meleleh tengok spaghetti n nasi goreng ketam tu. my faveret... huhuhu.

btw, pernah dengar orang cakap william ni cina kelantan. dia mualaf kan?

strawbery said...

MARAH BETOL bile tgk BLOG nih.. CAM nak HANTAR VIRUS jerk..!!!
TECHIKKK ATY...

Hammam Aida said...

Mslh besar kedai ni xda menu..ak pon blur time nk oder..hua3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...