Monday, December 12, 2011

My Omei: Bila Budak Debab Nih Demam.....Cianyeeee

Balik dari kampung hari tuh...aku bordingkan my beloved omei kat hotel dia cam biasa...tapi kali nie aku plan mahu kasikan dier..maklum kucen jantan terhangat terhangit...harus meroyan bila time membiang nya tuh...

so sepeninggalan dia di hotel ..omei di enjek vaksin sebelum dikasikan...untuk mengelakkan sebarang jangkitan dan sebagainya ketika 'bersunat' aka dikasikan...

tak tahan dengar dier ngiauw ngan suara ala2 jamal abdilah tuh....suara jantan okeh...ngengee ;)

lunch time sempat aku membawanya ke clinic untuk check-up. Doc cakap kucen selepas cucuk akan monyok untuk tempoh 3-4 hari....tapi disebabkan aku nie jenis panik....takut apa-apa jadi bila aku tak ada dirumah....merisau jugak kan..

ada orang cakap..alaa takat kucen pun ko nak kalut beria...suka hati aku okeh....aku yang jaga bela bagi makan..mandi dia dari kecil besar tapak tangan nih....kalau orang leh sayangkan anak (kecuali yg buang anak xsayang anak)....kucen pun ada hak untuk semua itu jika dijaga disayangi dengan sempurna...jangan membezakan...*peringatan kepada anti2 kucen & pendera-dera haiwan...insaflah

Omei ini satu pagainya...pendiam..ikut mood dialah..gamaknya ikut pagai aku kut..

Dia punyer senyap....kalau tido ceruk mana..panggil bukan reti nak ngiaw..dediam jer..pakaikan colar loceng..aku plak yang pening dengo munyik loceng setiap kali dia berjalan melompat bagai....
Kene plak waktu memalam time tido..tetibe dengo bunyikk locengkan...ghupanya dia tido..nak tukar posisi....aku plak feel2 lelebih dah ketaq-ketaq meremang...hampehhh!! hahahahaha :P

kene alas seat..budak demam..bulunya pun tak bape cantik...kejung sejuk je

Duduk dalam kete pun diam jer..kalau idak..jangan harap..abeh semua celah bedah dalam kete dia tawaf dari belakang ke depan..sampaikan bawah seat pun dier leh lepas ke depan masuk dari seat belakang...

haibat ko mengecilkan diri kan omei...ko tahan napas yerk..hahahahaha

dalam clinic pun diam jer...omei nih kalau tak sihat or demam..susut cepat badannya..bulu dia pun tak shinning kalau diperhatikan

medical record card omei..

baca dan fahamkan...so tiada lagik persoalan tentang ini..

malam tuh..sajer bagi omei duduk luar..abek angin malam..kasi dia jenjalan kat koridor

muka pun sayu jerr...cian cam baby kene cucuk..demam...ngalahkan nak tumbuh gigi :P

Nota Hati: buah hatiku..

6 comments:

Anonymous said...

Omei dah sunat? Dah ble kawen tuh kak Orchid oi~ *rock

Rosmawati Yusof said...

Bila nak masuk jawi, nyer....? Jgn risau bro, tak cakit <--- abg Madan

~pUaN nAd~ said...

alorh...ciannye dak omei ni demam ek...;)

Orchid said...

Rock: wa nk kawen..tapi mommy wa demand pasal pasangan wa arr..*muker cedeh

Orchid said...

Kak Kim & Abg Madan -> x cakit yerk..tak sabar nk jadi dewasa arr..hehehehee

Orchid said...

Puan Nad: demam kene tinggai 3 hari..lepas tuh nk ejek plak..terus monyok 3 hari..campur plak majuk2 ngan mommy sbb kene tinggai kt hotel..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...