Thursday, January 19, 2012

Tragedi Di Awal Pagi... tak suker tak suker tak sukerr!!!

Seperti biasa jam 7.35 aku akan turun ke parking rumah aku untuk pergi korje...

tup-tup dari kejauh aku dah nampak ada sesuatu yang mengejutkan bila aku lihat tayar hadapan PANCIT....yadoiiiiii...dan dan tuh aku rasa tak bernafas kejap... :D

automatik aku jadik blur...dalam kepala ligat mikior...ligat berkata-kata sendiri..ngomel-ngomel sendiri....

sekali lagi terasa begini nasib kaum wanita bila kejadian macma nie berlaku...harus la rasa nak nanges pun ada sebak-sebak menguasai diri...*sob sob sob

ada seorang bro kt parking moto maybe dia nampak aku dok belek-belek tayar..dia pun datang tanya kenapa...aku tanya boleh tak drive ke petronas sana agak-agak dalam keadaan tayar camnie..(memang kempis sungguh)...boleh kak..tapi slow-slow la..ada sorang bro nie plak..cakap tak boleh kak..nanti rosak tayar & rim...

so aku tak mahu ambil risiko...ganti terus tayar....tapi siapa leh bantu? huhuhuhu

sebelum ape-ape tindakan first kol my bos dolu..bagitau aku masuk opis lewat...problem kereta...

kedua....sms mucuk maklumkan apa yang berlaku...lagi sedih bila dia cakap "susahkan jadi orang perempuan bila jadi camni"..lagi-lagi sayu sebak hati aku....sedih okeh :(
Tapi tak pe sekurang-kurangnya aku ada seseorang yang boleh menenangkan aku dalam situasi sebegini....macihh mucukk!! :D

then baru aku kol budak opis tanya pomen mana-mana yang boleh buat pepagi gini...

last aku dapat hubungi bro nie...dalam 10 minit selesai...ok aku boleh gie kerja..tapi kejadian sebegini benar-benar buat aku down..

gigih bro nie bantu aku...walaupun sebenarnya dia pun berkerja seperti aku...sanggup keluar opis kejap...macihh bro zamat ;)

Tunggu weekend nak kene check tayar yang pancit itu...jangan kene paku sudah.. jawabnya kene beli tayar baru....satu kene wat spare ma..

Nota Hati: dugaan diawal pagi..


2 comments:

::ienafazlyna:: said...

xnak komen psl tayar..cume nak tanye ..ehem2..mucuk tu sape?Omei ke?lalalalala... :p

Orchid said...

IEna: hahahahahha..no komen..*wahhh jawapan artis ko!! hahahhaha
-->> pandai ko pandang part3 yg elergik yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...