Tuesday, May 10, 2011

Lunch di Nasi Ayam Gemas, Putrajaya

Nasi Ayam Gemas...

glupppp.... ;)

Bila sebut nasi ayam...aku adalah pengomen/pengkritik paling bertauliah bab2 menu nie...sebab tuh kalau makan diluar..aku tak akan order nasi ayam..sebabnya semua tak kena ngan tekak aku...ayamnya xsedap arr..keras kejung arr, cili tak pedas arr...kick lah...paling sadiss bila ko dapat sup yang jernih ko leh nampak sampai kebawah....harapkan air, kiub, tabur daun sup & bawang goreng....huhh!!

sebab tuh kalau nasi ayam...aku lebih rela bersilat kat dapur masak sendiri di rumah...*sila contohi sikap ini yerr..*matik la puji diri sendirik...wakakaka

So hari nie lunch ditapau dari Nasi Ayam Gemas...terletak di Presint Diplomatik sana yer anak-anak...harus diterjah ke sana...sebabnya?

sedappp..sebab tuh aku dah repeat 3 kali...hahahaha

korang nengok nasinya & ayamnya...berbaloi kualiti dan kuantitinya...harganya RM6.....ada 2 pilihan ada ayam hainan & goreng...uols leh makan sekenyang2nya...kalau nk extra ayam..just nk ratah-ratah....biasanya aku pilih yang goreng sebab sedap & garing bila gigit-gigit tulang2 tuh..

ayam nie ada saiz hidangan..seingat aku ada RM4, RM8...dan seterusnya....ko nak seekor pun boleh...kira kalau makan beramai contoh 4-5 orang..so ko amek ayam seekor + nasinya hanya RM2 (nasinya pun banyak)..lagi jimat ;)

so..pilihan ditangan korang..tepuk dado..tanyo selero yo...

Hati Hati: skodeng JJCM lagikk

6 comments:

NooR hEkmAt HasHiM said...

wah..dah 3 kali akak terjah nasi ayam gemas kat presint diplomatik.. sedap kan..hehe..;]

Orchid said...

Noor: penah makan gak ke?..mmg sedappkan..tuh yg sanggup berulang..time lunch pusing cari paking non hado..org pun ramai kt restoren tuh kan..tuh yg asik tapau jerr..ahad lps malas nk masak..dgn hati bermunge2 nk mkn nasi ayam gemas..ghupanya tutup ko..nelan ayor liuq jer la.hahahaha

Rosmawati Yusof said...

Salam Orchid. Suker kucing jugak, yer.. samalah kita. I folo U

Cik Kamoo said...

nasi ayam gemas nie mmg terbaik kak....sedap!!

Orchid said...

Rosmawi: iyer..pencinta tegar kucen.. ;)

Cik Kamoo: mmg terbaek!..

NooR hEkmAt HasHiM said...

ahad memang tutup kak kedai nasi ayam ni. hari biasa pun, sekarang ni, kul 8 malam, nasi ayam dah abis.. kalau akak nak makan time takde orang, biasanya kul 6 petang..:]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...