Thursday, September 29, 2011

Cuti-Cuti: Rumah Peranginan Persekutuan Cameron Highlands [ P2 ]

Destinasi kami...percutian di Cameron Highlands aka CH...

Penginapan kami adalah di Rumah Peranginan Persekutuan di Cameron Highlands...

Ini adalah salah satunya kemudahan dan keistimewaan untuk staff dalam perkhidmatan awam (penjawat awam) yang disediakan...kira kat sini harga yang ditawarkan adalah berpatutan dan berbaloi-baloi..harus korang percaya dengan rate yang dikenakan.

kalau korang mengikuti blog aku sebelum..cuti-cuti aku selalunya akan menginap di rumah peranginan persekutuan...so mana-mana yang nak tahu kemudahan di rumah berkenaan..roger-roger okeh.. ;)

Aku booking Apartment 2 bilik...3 bilik air...ruang tamu yang besar...meja makan untuk 8 orang..

besar gila rumah ini...sesuai untuk kami yang datang seramai 8 orang..meriuh xhenggat...well ladies kann..*hikhik


Tapi kan..tapi kan...nak membooking rumah di cameron ini harus ko makan hati sentap-sentap dolu...sebab setiap bulan fullybook...sampai tahun depan...kalau weekend usah citer lah...carta kaler merah semedang setiap date...

kira aku bernasib baik dapat weekend nie..sebelum ini aku check penuh jadual..last minute tengok ada kosong..maybe ada orang tarik diri ataupun dah booking dalam tempoh 14 hari kalau korang tak jelaskan bayaran kira terbatal...so rezeki dapat kat aku hari itu.. ;)

dengan gigih dan pantasnya ..aku membooking siap payment online...done!! *suker suker :)

welcome...pendaftaran..amek kunci rumah

ada ruang tamu disediakan untuk tetamu menanti waris atau sahabat lain di lobby pendaftaran ini.

apartment kitaorang tingkat 1...nama jer tingkat 1..tapi naik cam tingkat 2 okeh..sebab tolak campur dengan bukit...sesak napas semputttt ko...hahahahha

kalau ada sesapa yang bawak mak bapak yang uzur tuh...fikirlah 2-3 kali.cian dema nak mendaki..sebab no lif okeh..mendaki yang jenis menegak gitu..

balkoni..luaskan

ruang dapur..pinggan mangkuk cawan & dapur ada disediakan..peti ais..rice cooker & kettle pun ade..juz bawak bahan mentah..pastikan bawak plastik hitam sampah ok..

sesudah usai kuar umah nanti (check out) pastikan clear dan buang sampah ditempat yang sepatutnya...

ruang tamu yang luas melaut..

penginapan disini tiada kipas mahupun ekon ok...dah namapun cameron kan haruslah sejuk...paling aku tak tahan air kt sinki mahupun dibilik air....nak basuh muka pun rasa cam ais kuib...sejukk gilerrr

my room...bilik kita ;)




Nota Hati: next n3..projek BBQ...

15 comments:

Anonymous said...

Sya, mcm mana tau kekosongan last minit?..Saya check xpenah ijau...asyik merah jer.

Orchid said...

Anon: Saya dapat pun dpt last minute..mmg awal asik merah jer datenya...tp ntah camner suatu ahri dok sesaje check tgok2 ada kosong..terus booking..maybe ada org sbl nih booking tp xbayar ke hapa kan..kira kalau umah CH nih kene merajin check..kira cam air asia lah..kene rajin check ..kdg2 dapat tambang murah kan..hikhik..

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

NURULHANIF said...

ms isi borg tu mention ke nak pergi 8org? sbb sy pun booking tuk pergi hn dpn.. ambik yg aparment ni jgk.. tp ada sedara mara nk ikut n jumlah dia dlm 10 org.. dia chek ke?

NURULHANIF said...

takut jgk dia xbg msk.. huhu

Orchid @ Nur said...

Nurulhanif: xyah mention..sampai kt bawah check in tuh..u pegi isi borang je amek kunci...rumah tuh besar...bilik 2..dua2 besar..klu rombongan cik kiah ramai..disarankan bawak toto..leh tido kat bawah...klu nk makan2..leh masak...elok bawak pinggan cawan pakai buang jer..pastikan bwk plastic sampah besar..sbl check out..sampah dibuang tau..:)

Anonymous said...

Akak...dia punya tandas mcm takde air panas je?

Orchid said...

Anon: ado arr..takan ler tak dok air panas...akk snap tk nampak..nmpak kepala shower je kan..kepala paip shower tuh leh ejas2 nk air panas ke hapa..cam hotel gak...rasanya sinki dlm bilik air tuh sama..leh ejas pusing2 kepala paip tuh kalau nk air panas...tp kompom shower mandi tuh mmg ada air panas...kalau tk ada..mmg beku kalau kuar kang..hehehehe

Anonymous said...

Salam nk tny..sy dh booking umah persekutuan ni..cmna prosedur nk cek in?mksd sy de pape dokumen x nk cnfirm kn kte ni gomenservant?ke juz bwk resit pmbyrn?

Anonymous said...

SALAM..NK TNY BRP RATE UTK 1 MLM?

Orchid said...

Anon 1: bawak resit bayaran yg kita print tuh jer...lgpun kat sana dah ada nama kita..juz isi borang check in jerr...nak lebey selamat..pas keje senantiasa ada dlm kete...manala tau..kot tiba angin dia nak tgok..so far saya gie dolu juz tjuk resit pmyaran tuh jer...hepi holiday

Anon 2: untuk kategori saya nie N17..hanya layak apartment 2 bilik n bilik2...bilik2 pun besar cuma standrad dalam cam hotel arr...kalau apartment tuh spt dalam entry my blog nih (2 bilik) besar..kemudahan memasak jua..

rate utk apartment rasanya 50 jer...bilik lg murah...itu harga utk slm..khas utk government staff..unti banglo hanya utk pegawai ikut gred..

am_kirara said...

Wakakaka..percubaan membooking akhirnye brjaya..mmg btl kata awk..mmg sentap mncuba..smpai naik drh tggi..tp akhirnya dh dpt caranye..sng je..mcm aku smlm..nk book utk bln 2..mmg kna book 3 bln awal..aku try 1hb tu tp x blh..upernye website dh bg note..booking bln 2 akn dibuka 3/11 kul 8.30 pg..kul 8.30 sharp aku try..tp cilakak tul..heng..aku try lg..n try lg..dpt msuk tp kalender x klua..aku bntai gk book dgn isi date..boleh plk..tiba2..tinggg..klua surat sukacita dimaklumkn..huhuhu..jgn putus asa..keep trying..

salmizah omar said...

Alhamdulillah sempat membooking dan berjya..insyaAllah bln 4 nanti smpilah..dh mcm org bercinta nk membooking ni...nk kena ngadap..bila diorg open jer kul8.30 trus on..klu lmbt jgn hrp lh...duk status loading jer...

yuyu said...

Berbaloi..pada kakitangan kerajaan yang income rendah..bilik dah macam RM250 kat luar..:)

yuyu said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...