Wednesday, June 30, 2010

Bersantai-santai Hujung Minggu Di Permaisuri Resort Port Dickson

Sabtu 26/6..kami sefamily..mak abah seramai 16 orang bersuka-suki di Port Dickson..tempat percutian adalah di Permaisuri Resort Port Dickson..2hari 1 malam jer....aku dapat rate gomen under BPH....uiiii berbaloi-baloiiiii..kalau ikut rate sebenar tak termampu aku..ciannn hishh! Itupun 3 bulan aku booking sebelum hari kejadian.. ;)

Aku abek 2 unit apartment 3 bilik..awal-awal lagi aku dah book untuk mendapatkan unit sebelah menyebelah...sonang nak pantau budak-budak nie...orang tua pun sekali..hehehhe

bukan pe..kalau dah ramai-ramai nie..faham-faham jer lah...kalau duk jejauh unit payah korjenya...dan nasib baik juga aku dapat 1st floor sajokkk..

part tak best ntah kebetulan atau sememangnya hari itu 1 lif rosak plak..nyudahnya hanya 1 lif yang beroperasi...sendirik mau ingat la kan..kalau dah 10 tingkat...kira ler bape unit ada..dengan fullybook hari itu..berjam nunggu lif...sib baik leh turun tangga dari 1st floor nie..

tapi my mum kene tggu lif jugak sebab my mum pakai wheel chair...ohh wheel chair kebetulan ada kosong....aku dapat kemudahan ni..sonang sket mak nak kuar jejalan.

Jom layannn gambo2 nih..

welcome to...Permaisuri Resort Port Dickson

ruang legar lobby

aku difahamkan bahawa penginapan disini senatiasa full..lagipun hotel baru kan. kalau weekend tuh walk-in lom tentu ada yang kosong.
Dan kebetulan jugak masa aku datang hari sabtu lepas ada plak company buat family day..punyer ler ramai umat...baik di kolam mahupun tepi pantai

satu lagi masalah kat sini..parking full!!..kete banyak satu hal..ruang parking adalah menciput...harapkan disekeliling hotel parking..no ada basement bagai..aduiii..harap pihak management mampu mengatasinya untuk masa akan datang.

bestt ada line tenet..wifi free..lajussss giler ;)

pilihan untuk aktiviti-aktiviti pantai

apartment 3 bilik..bilik utama katil besar...2 bilik yang lain 2 katil single...setiap bilik ber ekon..kecuali hall..ado kipas...tapi ok arr. Ada kitchen tapi tak leh masak yerr. ..ada peti ais..kettle, kopi kalau nak bancuh ayor. Meja makan kerusi untuk 6 orang...ruang tamu ada sofa 2+1+1..(gambo tak sempat snap..makcik lupoo)

next esok paginya aktiviti kami...mandi-manda..budak-budak bagi mandi kolam jerr..mak apaknya tak bagi mandi laut..katanya payah berpasir kang mula ler gatai-gatai..memasing kulit sensitip...yang bonarnye maknya malas nak basuh suar baju yang berpasir-pasir tuh nanti...hahahaha kantoii

aktiviti naik ATV kecik nie...15 minit 30 hengget...tapi kami hentam lebih dari 15 minit..bro tuh tak kisah pun...aterrr anak-anak ramai...harus setiap sorang kene bagi can merasa naik ATV nie pusing pantai kan....ada jugak aktiviti jet ski..banana boat tak silap aku dalam 40 hengget untuk 4 orang rasanya..bape lama time diberi tak tahu plak..
tapi tak pe...kat bilik penginapan korang ada disediakan buku panduan segala aktiviti, menu makanan dan segala bagai kemudahan kat hotel ini...yang penting duit ada semua jadikkk.. ;)

mandi timee...memasing dok security budak-budak kecik nie..mengila dorang nie jumpa ayor..kene plak ada gelongsor plak..sepuloh kali kejap dok manjat tangga dok mengelongsor korjenya

aksi-aksi haibatt gayanya anak-anak buah aku niee...walaupunnnn..wakaka

kolam terbahagi kepada 2..kanak-kanak & dewasa...membezakan hanya palang besi tuh jerr...

gitu ler bentuk gelongsor yang budak-budak nie sakan dok turun naik

10 tingkat hotel nie...

petang-petang begini ada game bola tampar pantai oleh guest-guest hotel nie

masa nie pihak management ngah menguruskan kerusi meja untuk party dinner untuk group family tuh..uiii party tepi pantai u...siap ada pentas bagai...harus gigil masa makan nanti..hehehe


demam world cup...ada juga disediakan skrin besau tepi pantai sepanjang berlangsungnya world cup nie..siap ada bola-bola cafe namanya.

Jangan ditanya mana gambo aku...ada adalah pemalu..muamuaaahhaa...kunun citt! wakaka.

yang sebenarnya kalau bab-bab cuti begini aktivitinya yang seronoknya budak-budak..mak apak pun tumpang sekaki...mak apak nak sonok giler-giler kang kata tak sedor diri plak kan..so cover-cover ler joint ngan anak-anak*larikkssssss..matikk aku ngan adik badik aku bagi stekmen camnie..muahahahaha

Nota Hati:...gembira bersama mereka-mereka itu..

4 comments:

Aidah said...

Salam Nur,
ni le kelebihan orang kerja gomen ni. Boleh dapat hotel rate murah je. Jeles akak, huhuhu

Orchid said...

Salam Kak Aidah..
sila menjeles yer kak..muahaaamuaha
sabor jer la ;)

♥ EeiNz ♥ said...

best nye jalan2 kak ... tmpt cantek ! bape hengget kak. cam best lak

Orchid said...

Ekin > best kalau dapat kumpul ngan ahli kuarga..sonok budak2..dulu nie tapak umah BPH..skg dah roboh wat hotel plak..tp kita2 nie dpt rate gomen..2 unit dalam RM2++ jer..berbaloi2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...